ALEXANDRA BALSHØJ

Du kender hende måske som frontkvinde for det landskendte karriere- og iværksætternetværk, Ladies First, som hun stod i spidsen for i 5,5 år. I 2018 udgav hun bogen ’fra 0 til 100 – 202 fortællinger om menneskeliv og drømme’ sammen med grafisk designer, Maria Refsgaard. I dag arbejder hun som Marketing Manager hos sæd- og ægbanken Cryos International, men har netop sat jobbet på stand-by, til fordel for titlen som mor.

Min morgenrutine består af...

​Lige for tiden er mine rutiner meget anderledes, end de hidtil har været. Jeg fik nemlig en datter for 7 uger siden. Derfor handler mine rutiner primært om at få hende til at ’eat, sleep and repeat’. Og indimellem forsøger jeg så at opfylde mine egne behov – om morgenen er det først og fremmest en kop kaffe.  

Disse værdier er vigtige for mig i min hverdag...

Nærvær. 
At være aktiv. 
At trække vejret

Sådan implementerer jeg værdierne i min hverdag...

Nærvær handler for mig om at relatere til og se andre mennesker – især dem der er tættest på mig. Men nærvær er også vigtigt for mig, når jeg er i kontakt med personer længere ud i mit netværk, eller når jeg lærer nye mennesker at kende. Øjenkontakt og oprigtig interesse går man sjældent galt i byen med.

At være aktiv handler både om, at jeg skal bruge mine krop og om at få noget ud af dagen. Hvis jeg ikke får bevæget mig, kan jeg nemt blive rastløs og i dårligt humør. Det samme, hvis jeg ikke udretter noget, som føles meningsfuldt for mig. Det kan være både stort og småt. Min skala for, hvornår jeg har udrettet noget, har jeg måtte justere lidt, efter at min datter er kommet til verden 

At trække vejret er at være nærværende overfor mig selv, og det er jeg, når jeg tager mig tid til at trække vejret helt ned i maven. Det implementerer jeg for eksempel ved at meditere, dyrke yoga, gå en tur, ordne have, købe en god kop kaffe, tage i sommerhus ved Vesterhavet eller bare ved at stoppe op og ja, trække vejret. 

Dette inspirerer mig...

Det inspirerer mig at opleve mennesker være modige. Med modig mener jeg at tage en risiko og turde være sårbar. 

Dette giver mig ro...

Det første jeg kommer i tanke om er, at det giver mig ro at være i naturen eller at dyrke motion – bagefter i hvert fald. Måske fordi det tvinger mig til at trække vejret dybt.

Disse redskaber hjælper mig til at arbejde fokuseret...

Jeg er glad for Evernote, hvor jeg har mine forskellige lister, idéer og noter – både arbejdsmæssigt, privat og alt derimellem. Det er super simpelt, men det gør en kæmpe forskel. særligt fordi programmet synkroniserer mellem min mobil og min laptop.

I Marketingafdelingen hos Cryos International, er vi for nylig begyndt at bruge Project Management-værktøjet Asana til at holde styr på opgaver. Det fungerer rigtig fint på tværs af afdelingen og projekter.

Og så er der to ting, som jeg husker mig selv på, når min popcornhjerne med relativt tyndt forstyrrelsesfilter løber af med mig:

1) Skynd dig langsomt!

2) Monotasking!

Det første peger igen tilbage på det med at huske at trække vejret. Det sidste betyder egentlig bare, at jeg skal gøre én ting ad gangen. Det er tit det mest effektive.

Jeg følger med hos...

Jeg følger med hos mine nærmeste. I forhold til podcasts, blogs, nyhedssites og lignende er jeg en illoyal zapper-type.

Følg Alexandra på Instragram

Seneste artikler

MAMMIS GELATO

MAMMIS GELATO @mammisgelato Mammis Gelato er en århusiansk isbutik, startet af Helle og Michelle, der også er mor og datter.

Læs mere »

KØB BOGEN (reklame)

The shop