BETTINA BØJSTRUP

Har du nogensinde overvejet at tage på hverdagseventyr? Bare pakke bilen, køre ud til vandet, tænde et bål og overnatte? Det gør Bettina ret ofte. Faktisk allerhelst hver dag. For cirka to år siden købte og istandsatte hun, sammen med sin kæreste, et rullende hjem, som nu tager dem rundt på tur i ind- og udland. For Bettina er en længere tur fantastisk, men mindre kan også gøre det. Det handler bare om at komme afsted. Det giver nemlig den ultimative følelse af frihed og nærvær samt en masse værdifulde stunder.

Sådan starter jeg allerhelst min dag...

Jeg starter allerhelst dagen i min gamle autocamper. At åbne skydedøren til havudsigt, lave spejlæg og friskbrygget kaffe over ét gasblus, det kan altså bare noget. Jeg føler mig fri, når jeg er på tur i autocamperen. Det eneste jeg har med, er det nødvendige. Intet mere. Det er kun vejene, der sætter begrænsninger for hvor turen går hen. Jeg bor i en lejlighed centralt i Aalborg, så når vejret er godt, er jeg ofte at finde et sted ude i naturen i min grønne bil. 

Sådan kunne en typisk hverdag se ud for mig...

På nuværende tidspunkt er jeg studerende. Jeg læser til tandplejer på Århus universitet og bor i Aalborg. Det betyder, at jeg pendler med tog til studiet hver dag. Så der går godt og vel 3 timer med transport hver vej. Efter studiet fylder jeg tiden med min kæreste, veninder, familie og min enorme passion for naturen. Jeg finder en masse energi i naturen. Så jeg tager gerne en tur i min grønne bil med kaffe og en god veninde. Det kan også bare være en gå- eller løbetur i den nærmeste park. I naturen stresser jeg af i en travl hver dag. 

Dette er min værste frygt...

At gå glip af livet. At der vil ske en hændelse, som gør, at jeg ikke er i stand til at nyde livet.

Den vigtigste vejleder i mit liv er...

Den er svær… Men det må være mig selv. Min egen mavefornemmelse lyver aldrig. Spørgsmålet er bare, om jeg lytter til de fornemmelser, jeg får. Hvis ikke, så lærer jeg af det. 

Jeg kan komme med et eksempel: Da jeg købte min gamle autocamper, stod den og mest af alt og lignede noget, der skulle til skrot. Venner og familie satte mange spørgsmålstegn ved at købe så gammel en bil. Det ville jo blive dyrt med mekaniker regninger osv. Jeg kunne godt følge dem, men min mavefornemmelse sagde noget andet. Jeg kunne bare mærke, at denne her bil vil blive en stor del af mig uden rigtigt at vide hvordan. Mavefornemmelsen sagde, at jeg skulle springe ud i det – og den fik ret. Den gamle bil er siden blevet forvandlet fra skrot til slot, og er kilden til så mange gode oplevelser i mit liv. Det kan slet ikke beskrives!

I sommers satte folk atter spørgsmålstegn ved, at jeg ville køre hele vejen til i Italien i den. Igen sagde min mavefornemmelse, at jeg bare skulle tage afsted, og at det hele nok skulle gå. Det gjorde det.

Jeg har en del mennesker i mit nære netværk, som også er vigtige vejledere i mit liv. Den vigtigste person må være min tvillingesøster.

Dette kan vende mit humør...

Følelsen af frihed kan gøre mig glad. Når jeg er på tur i min van, så er det et afbræk i en stresset hverdag. Når jeg er afsted, giver jeg mig selv lov til at føle mig fri. Jeg pakker kun nødvendige – intet mere. 

Min guilty pleasure er...

Jeg er uddannet klinikassistent og læser til tandplejer, så selvom jeg godt ved, at kage og andre søde sager ikke er det bedste for tænderne, så siger jeg sjældent nej. En pose slik hjemme hos mig, holder ikke mere end én dag. 

Jeg følger med hos...

Jeg følger mange udenlandske profiler på instagram som poster billeder af deres vanlife. Jeg bliver enormt inspireret af det – og hvem ved, måske jeg selv en dag kommer til at bo i min van fuld tid. Jeg forsøger ikke at bruge for meget tid på sociale medier. Jeg forsøger mest muligt at leve i nuet, og sætter stor pris på nærvær.

👇🏼 følg Bettina 👇🏼

Seneste artikler

MAMMIS GELATO

MAMMIS GELATO @mammisgelato Mammis Gelato er en århusiansk isbutik, startet af Helle og Michelle, der også er mor og datter.

Læs mere »

The shop