MAYA LüTZHØFT

Maya Lützhoft er 29 år gammel og lever som digital nomade. I øjeblikket
bor hun på Bali, hvorfra hun driver sin blog, mayadroem.dk, og passer jobbet som online træner. For under et år siden, var tilværelsen en helt anden, men en særlig oplevelse på Costa Rica fik Maya til at forlade Danmark, og det liv hun kender, til fordel for en tilværelse uden en langsigtet plan, hvor dagen starter med en tur i bølgerne.

Min morgenrutine består af...

Mine morgener starter ofte med en tur i bølgerne her i Canggu. For et år siden startede jeg med at surfe – og det er noget jeg virkelig elsker.
Hvis ikke der er gode bølger, så elsker jeg at starte dagen med gåtur på stranden eller en tur i fitness. For mig er det vigtigt at starte dagen med noget aktivt, så kommer min dag meget bedre fra start. Jeg føler mig i flow og klar til arbejdet, hvis jeg har brugt min krop. Derefter spiser jeg morgenmad på en af de mange sunde cafeer i Canggu, hvor jeg medbringer min computer og får klaret dagens arbejde.

Sådan kunne en typisk hverdag se ud...

Jeg bruger en masse tid på at surfe, træne og gå lange ture. Jeg arbejder et par timer om dagen, gerne delt op i to. Jeg tager et par timer om formiddagen, og holder derefter fri og nyder solen. Når solen er gået ned, tager jeg typisk et par timer igen. Jeg er syv timer foran på Bali, og nyder de rolige timer uden afbrydelser til at arbejde fokuseret. Når Danmark møder ind på arbejde senere på dagen, kan jeg lige samle op på dagens mails etc.
Min hverdag er meget lystbetonet. Jeg prøver virkelig at mærke efter, hvad jeg har lyst til.
Ved at leve på denne måde, føler jeg, at jeg får noget tid foræret, fordi der er mange ting som jeg normalt gjorde i DK, som jeg ikke skal bruge tid på nu. F.eks. madlavning, indkøb, og rengøring.

Disse værdier er vigtige for min hverdag...

FRIHED!!! Friheden til at være hvor jeg vil i verden og lave dét, jeg har lyst til. Jeg går ikke så meget op i at arbejde så meget som muligt, tværtimod. Jeg mærker glæden langt mere, når jeg har mulighed for at lave mere end at arbejde. Det er vigtigt for mig at være i flow. Hvis jeg har det godt, kan jeg bedre være noget for andre mennesker og bedre fokusere på mit arbejde.

Det er en værdi for mig at behandle min krop godt, ved at træne og spise sundt. At føle mig sund og stærk er en afgørende faktor for, at jeg har det godt i min krop.

Naturen er også noget, jeg føler mig forbundet med. Det er mindfulness for mig at ligge på mit surfboard til solnedgang. Det er også vigtigt for mig at være udenfor. Jeg elsker at bo et sted, hvor det er varmt.

Den vigtigste vejleder i mit liv er...

Jeg fristes til at sige mig selv, for jeg er den eneste der er ansvarlig for at skabe det liv, jeg drømmer om. Jeg har meget brug for min familie og veninder i denne proces, og føler mig meget knyttet til dem. Det er vigtigt, at jeg kan tale åbent om de ting der sker i mit liv.
Jeg er meget optaget af selvudvikling og læser, lytter og skriver en masse med et selvudviklende perspektiv. Jeg tror aldrig, man bliver færdig med at udvikle sig. Det er nok den største fejl, mennesker tror.

For at jeg kan arbejde produktivt, er det vigtigt at…

Jeg gør gode ting for mig selv, så jeg har det godt. F.eks. at prioritere god mad, søvn, og hvile. Det bringer mig i flow at træne, surfe eller bruge min krop på anden vis.
For mig er det bedre at afsætte 3-4 timer til at arbejde intensivt end at sidde en hel dag. Jeg ved at produktionen daler time for time. Så jeg får mere ud af det, hvis jeg sætter en deadline og har en “gulerod” for enden. Jeg arbejder hellere 3-4 timer 2 gange om dagen end 8 timer i streg. For mig har det også været en vigtig erkendelse, at det ikke handler om timerne man arbejder, men hvordan man udnytter tiden. For mig er det også vigtigt at nyde, at jeg har friheden til at holde et par dage fri, hvis jeg ikke har arbejdsopgaver, der skal laves.
Jeg har lært, hvor vigtigt det er at holde fri, fordi jeg ved, at det giver mig mere motivation til at arbejde igen. Engang arbejdede jeg altid, også aftener og weekender, og det gjorde, at jeg følte mit arbejdsflow blev ekstremt dårligt og usundt. Jeg følte mig altid bagud og stresset. Man har brug for pusterum og prioritere sig selv. Det er okay at work life balancen har udsving, så længe vi er bevidste om det.

Dette giver mig ro...

Surf, natur, musik, massage, gåture på stranden, telefonsamtaler med gode veninder, lytte til Podcast, tage til stranden

Jeg følger med hos...

Andre som lever et liv hvor de arbejder “remote” eller rejser rundt i verdenen.

Følg Maya på Instragram

Seneste artikler

MAMMIS GELATO

MAMMIS GELATO @mammisgelato Mammis Gelato er en århusiansk isbutik, startet af Helle og Michelle, der også er mor og datter.

Læs mere »

The shop