Overrask din veninde, mor eller kollega med et håndskrevet brev

Flere undersøgelser viser, at noget så enkelt som en kuglepen og papir har flere gavnlige effekter for os mennesker. Udover at vi får et større læringsudbytte ved at skrive med hånden, kan det også virke afstressende.

Vi har længe kørt i et tempo, hvor det konstant har handlet om at være på vej et sted hen. Efter de sociale mediers indtog, er vi blevet trukket i en retning, som har påvirket vores relationer og måde at være sammen på. Vi bliver konstant distraheret og udfordret på vores tålmodighed og nærvær.

I forsøget på at skabe et liv i balance, er det vigtigt at have fokus på de langsomme elementer i hverdagen. Hygge, nydelse, nærvær og kvalitet er begreber, der bliver mere og mere vigtige. 

Så for en stund, vil jeg bede dig om at sætte karrieren på stand-by og tage dig tid til at skrive et kærligt brev til en god ven, et familiemedlem, din kollega eller den fremmede, der pludselig var der –  hvem end du synes, der fortjener et par ord. 

1 | Det er afstressende

Først og fremmest viser flere undersøgelser, at noget så enkelt som en kuglepen og papir virker afstressende. Dét, at vi bruger vores hænder kan medvirke til, at vi lader os opsluge og dermed fordyber os, hvilket er en komponent til trivsel og glæde. Læs evt mere her.

 

2 | Du bliver taknemmelig

At skrive et kærligt brev til én du har kær, sætter din taknemmelighed i fokus. At sige tak er en positiv attitude, der hjælper os med at se det lyse og vende sindet rigtigt. Faktisk siges det, at taknemmelighed kan være med til at forbedre vores helbred og følelser.

 

3 | Du gør en anden glad

Vi har alle sammen et behov for at føle os set og værdsat. Dét at nogen lægger mærke til, ser og anerkender vores handlinger, får os til at vokse og styrker vores selvværd. Og mon ikke den gode energi, du sender afsted, vender tilbage til dig selv? 

SÅ: Hvem skal DU skrive et brev til? Tag os på Instragram og fortæl os hvem du synes fortjener et par ord.